Veelgestelde vragen

Ken je onze CO2-footprinttool de Carbon Manager nog niet en overweeg je of de tool iets voor jouw organisatie is? Dan heb je vast allerlei vragen. Deze pagina helpt je op weg.

Staat jouw vraag er niet bij? Neem even contact met ons op, dan helpen we je graag verder.

Een CO2-footprint geeft je inzicht in energieverbruik en mogelijke CO2-reductiekansen. Waarom zou je hier een tool voor gebruiken en de footprint niet gewoon in Excel maken? We zetten een aantal redenen voor je op een rij.

  • Met de Carbon Manager heb je de zekerheid dat jouw footprint is opgesteld volgens internationale richtlijnen en keurmerken.
  • Een tool zoals de Carbon Manager maakt het verzamelen van data makkelijker en helpt bij het beheer van de datakwaliteit.
  • Alles is op één plek terug te vinden, want je kunt ook extra documenten als bewijslast toevoegen.
  • Het dashboard van de Carbon Manager geeft je inzicht in de voortgang van het aanleveren van de data. Is de informatie compleet? En wie heeft er voor het laatste data aangeleverd? Met de Carbon Manager houd je zicht en controle op het proces. Dat bespaart je veel tijd.
  • Met de analyse- en benchmarkfunctie in de Carbon Manager krijg je snel inzicht in jouw emissies. Die kun je ook nog eens afzetten tegen je doelstelling, zodat je grip houdt op de voortgang en inzicht krijgt in CO2-emissie reductiekansen.
  • Snel en makkelijk rapportages maken, afgestemd op bijvoorbeeld de CO2-prestatieladder of een duurzaamheidsjaarverslag.

Onze klanten vinden van wel. Eén van hen zei hierover:

“De Carbon Manager heeft het voor ons mogelijk gemaakt om met weinig moeite elk kwartaal onze huisvesting-footprint te bepalen. Dat levert erg nuttige informatie op in deze dynamische tijd. Een eenvoudige applicatie die enorm helpt het overzicht te bewaren.”

Adri Meijdam, Specialist MVO bij a.s.r.

De Carbon Manager wordt door talloze organisaties gebruikt, van groot tot klein, in verschillende branches. Benieuwd of het iets voor jouw organisatie is? Neem even contact met ons op, we helpen je graag verder.

Hier vind je een aantal organisaties die de Carbon Manager gebruiken.

Dat kan zeker. Veel van onze klanten zijn begonnen in Excel, maar uiteindelijk toch overgestapt naar de Carbon Manager. Paul Feenstra van de ATKB zei hierover:

“Voordat ATKB de Carbon Manager als CO2-footprint tool gebruikte, hield de organisatie alle cijfers rond duurzaamheid bij in Excel. “Nu stappen we langzaam af van Excel en zetten we alle gegevens over naar de Carbon Manager. De validatie van de gegevens in Excel was een probleem. En niet iedereen is even handig met Excel. We kunnen het ons niet meer permitteren om een fout te maken waardoor je gegevens niet kloppen. Bij het CO2-prestatieladder certificaat word je als organisatie afgerekend op twee cijfers achter de komma. Een tool zoals de Carbon Manager voorkomt dat. Alle informatie en documenten zijn terug te vinden op één plek, zo bewaken we de kwaliteit van onze data.”

We geven je graag een (digitale) demo om alle mogelijkheden van de Carbon Manager te laten zien. Neem even contact op of laat je gegevens achter, dan plannen we snel een afspraak.
Hier vind je alle functionaliteiten van de Carbon Manager. Sommige specifieke rapportages, extra emissievragenlijsten of andere oplossingen bieden we op maat aan. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem even contact met ons op, dan denken we met je mee.

Geen probleem! We helpen je op weg voor een goede start, zodat jij met vertrouwen aan de slag kunt. Ook vind je verschillende aanwijzingen in de Carbon Manager die je op weg helpen als je bijvoorbeeld even niet weet wat in te vullen.

Meer hulp nodig? We kunnen je ook helpen bij het inrichten van de Carbon Manager of het maken van een CO2-footprint.

Ja zeker, er zijn verschillende rapportages beschikbaar in de Carbon Manager die je gemakkelijk kunt delen met stakeholders of tijdens een presentatie.

We helpen je op weg voor een goede start, zodat jij met vertrouwen aan de slag kunt. Heb je hulp nodig? Dan is er voor iedere klant één deskundig aanspreekpunt die je altijd kunt bereiken als je er niet uitkomt.

Bij Carbon Manager helpen we verschillende organisaties, van klein tot groot. Daar hebben we onze abonnementen op aangepast. Zodat jij kunt kiezen wat het best bij je past. Op onze tarievenpagina vind je alle verschillende abonnementen en bijbehorende jaarlijkse kosten.

Veel van onze klanten gebruiken de Carbon Manager om aan te tonen dat ze voldoen aan de CO2-prestatieladder. Daar is de tool erg geschikt voor. Zo zijn er bijvoorbeeld standaard rapportages beschikbaar die zijn opgesteld op basis van de richtlijnen en eisen van de CO2-prestatieladder.

De Carbon Manager is een web based tool en draait dus gewoon op je webbrowser.

Contact
Florence Nightingalelaan 12
3527 WG, Utrecht

E info@carbonmanager.nl
T +31 (0)6-50 26 06 59