Meetplicht CO2-uitstoot van reizende werknemers

Organisaties moeten de CO2-uitstoot van de reizen van hun werknemers gaan bijhouden. Wat betekent dit voor jou?

In januari 2022 maakte het kabinet bekend dat (middel)grote werkgevers de CO2-uitstoot van hun werknemers moeten gaan bijhouden. Het gaat om uitstoot door woon-werkverkeer. Organisaties met meer dan 100 werknemers moeten ook zakelijke reizen gaan bijhouden.

Extra administratieve taak

Deze regeling betekent een extra administratieve taak op het gebied van duurzaamheid. Waarschijnlijk hoorde je ook al over de CSRD, een uitgebreide rapportage van duurzaamheidsinformatie die vanaf 2023 verplicht wordt voor ruim 50.000 Europese bedrijven.

Je kunt er als organisatie voor kiezen om alle informatie over jouw milieu impact vast te leggen in software zoals Excel. We zien nu dat steeds meer organisaties ervoor kiezen om het gedegen aan te pakken met een CO2-footprinttool. De Carbon Manager is een tool voor rapportage en monitoring van jouw CO2-uitstoot. De tool helpt je om zelfstandig jouw CO2-footprint op te stellen. De Carbon Manager bespaart je tijd en borgt de kwaliteit van de duurzaamheidsrapportages van jouw bedrijf.

Meer weten?

Benieuwd wat de Carbon Manager voor jouw organisatie kan betekenen? Vraag een gratis demo aan en probeer de Carbon Manager 3 maanden vrijblijvend uit.

Contact
Florence Nightingalelaan 12
3527 WG, Utrecht

E info@carbonmanager.nl
T +31 (0)6-50 26 06 59